Bearnaise sauce – Opskrift af Bo Bech

Du kender måske allerede Bo Bech. Bo Bech er kendt kok, men hvis du ikke er så meget inde i de danske kokke-kredse, kender du ham nok bedst fra Tv3-programmerne ‘Med Kniven For Struben’. Som en pendant til den engelske version, der har Gordon Ramsay som vært, har Hr Bech hjulpet restauranter i nød.

Bearnaise sauce er en fremragende sauce, der kan bruges til mange retter. Derfor er det da også ærgerligt, at mange unge menneskers opfattelse af bearnaise saucen, er at det er noget, der kommer i en pose fra Knorr. Ikke et ondt ord om Knorr dog, men en god hjemmelavet bearnaise-sauce er aldrig af vejen.

Kokkens opskrift på en god bearnaise

Her er ingredienserne og en skreven vejledning til Bo Bechs sauce:

  • 1 pakke Smør
  • 1 spsk. Hvidvinseddike
  • 2 spsk. Vand
  • 1 tsk. Salt
  • 2 stk. Æggeblommer
  • 2 spsk. hakket Charlotten løg
  • 1 bundt frisk hakket Estragon
  • 1 bundt frisk hakket Kørvel
  • Sort Peber fra kværn

Fremgangsmåde:

  • Smelt smørret i en gryde (gerne lille).
  • Kom vand, æggeblommer, salt og eddike i en gryde og HUSK at piske konstant ved semi-svag varme.
  • Nu vil der blive dannet en form for skum, der gerne hurtigt skulle blive mere cremet. Når det sker, skru ned for varmen, men fortsæt med at piske. Tilsæt nu de hakkede løg.
  • Det smeltede smør skal nu komme i. Husk at fortsætte piskningen.
  • Til slut skal du putte hakket estragon, kværnet peber og kørvel i.

Sådan laver Bo Bech god bearnaise sauce:

Hvad siger du – klarer du dig med den færdiglavede udgave eller tager du dig tiden og laver din egen sauce?

6 kommentarer til “Bearnaise sauce – Opskrift af Bo Bech”

  1. Philip

    Yes den prøves af i aften :-))

    Svar
  2. Anna-Elisabeth

    hvor mange personer er denne opskrift til når man spiser en almindelig portion:-)

    Svar
  3. Sus

    Hej Bo

    HM

    Nu har jeg prøvet 12 gange og fejlet de 11 ! Lortet skiller når smøret kommer i !

    Hvad H gør jeg forkert…Når jeg komer halvejs gennem smøret skiller det blir først flydende og ligner smeltet tygt smør og SÅ går det helt galt. Jeg har et elektrisk komfur med vame 1-9 jævn middel varme tager jeg som en 4-5 strater roligt på en 4 skruger lidt op efter 5 min til 5 mens smøret smeltes på 5 på en anden plade. Jeg bruger Eva Trio tygbundet 2 l kaserolle til smøret og en 2,5 lille gryde til selve bearnaise sause….skruger ned på 4 og så 3 når jeg tilsætter smøret som jeg ar slukket for når det er smeltet og lader stå på eftervarmen. Når løget er kommet i blander jeg det hurtigt som du iser og slapper lidt af, så kommer smøret
    nu får jeg faktisk en Mayo ! Det blir så tygt at det kunne ligge på rullepølsen INTIL jeg når 50 % igennem smøret ! Så skiller skidtet !

    Så kære Bo…HJÆLP !

    1 pakke smør ??? 250 g ? Lurpak ?
    2 blommer tjek.
    1 spsk vidvinsedidike TJEK
    2 spsk vand TJEK
    1 tsk salt TJEK
    2 spsk finthakket Charlotten løg TJEK
    rigeligt med frisk hakket estragon og Kørvel TJEK ( får slet ikke brug for det)
    Sort Frisk kværnet peper TJEK !

    8 taller til skum—-bliv ved til creme—tilsæt Charlotten løg
    TJEK
    Tilsæt smør og ikke mere end cremen ka absorberer…hhhhmmm…..og det er HER det går galt efter ca 50 % smør skiller det…

    Er det varmen ? Skal der slukkes helt ? Eller skal der skruges op ? Skal smøret være håndledsvarmt eller ?

    urh håber du svare…svar gerne offentligt så andre ka få glæde af mine fejl :)

    MVH Sus der elskede din lækre sovs da det lykkedes mig i første hug første gang og siden ikke :(

    Svar
    • bravo

      når du skal piske sovsen, så brug en el-pisker..:) så skiller den ik

      Svar
      • Simon

        Det er formentlig fordi den bliver for varm eller at du hælder smørret for hurtigt i.
        Mine råd er:
        – Start med at sætte blusset på 2 og kør smørret i.
        – Når alt smørret er tilsat, skal sovsen være nærmest lunken (kun 20-25 grader). Så skruer du forsigtigt op for varmen og bruger et termometer. Når termometeret kommer op på 50 grader, serverer du den.
        Jo bedre du bliver, jo varmere kan du lave den.
        Kan evt. serveres i små skåle der er forvarmet en lille smule i ovnen, så holder den en fin temperatur.

        Men jeg er ret sikker på at det er fordi den bliver for varm !
        God vind :)

        Svar
      • Noer

        Rigtige mænd/kvinder bruger IKKE el-pisker og desuden afhjælper det ikke at saucen skiller, hvis temperatur-forskellen mellem det klarede smør og “opbagningen” er for stor..
        Brug piskeriset, se, mærk dig frem til ensartet temperatur eller brug et termometer..

        1 pk. smør er normalt på 250 gram og Lurpak er blandt verdens bedste smør.

        Det hedder iøvrigt ikke Charlotten løg, men, Skalotte-løg.. :-)

        Sus, trods de ømme arme pga. håndpiskningen, så tro mig at det er alle anstrengelserne værd !!
        Held og lykke.

        Svar

Skriv et svar