Opskrift på Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala er en super lækker ret og den er samtidig rimelig billig at lave i store mængder. Hvis du skal lave den på den rigtige måde skal du dog bruge to dage.

Chicken Tikka Masala (4 personer)

Dagen inden du vil have retten, skal du lige lave noget forarbejde.
Her skal du lave marinaden til kødet, og klargøre kødet.

Det du skal bruge dertil er:

  • 2 spsk meget finthakket hvidløg.
  • 1 deciliter neutral yougurt.
  • 2 teske groft salt.
  • 1 teske. cayennepeber
  • 500 g. kyllinge stykker.
  • 1 spsk meget finthakket ingefær.
  • 1 teske. gurkemeje
  • 2 teske. garam masala – Det er ekstremt vigtigt – har din lokale butik
  • ikke det, så er det en skodbutik.
  • 5-6 spsk. limesaft.

Skær kyllingen ud i stykker – og bland alle ingredienserne sammen.
Derefter så hælder du det hele i en plastikpose og massere kødet godt og grundigt. Lad det stå natten over i køleskabet.

Dag 2: Her skal du bruge:

  • 2 løg som er finthakket.
  • 2 teske hvidløg – igen skal det hakkes fint.
  • 2 teske ingefær – også finthakket.
  • 3-5 deciliter vand.
  • 3 spsk. finthakkede mandler.
  • Peber – gerne friskkværnet.
  • Olie til stegning
  • 2-3 spsk.  tomatpure
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. garam masala
  • 3-5 spsk. madlavningsfløde.
  • Salt

Opvarm olien i en gryde, og steg derefter løgene til de er helt gyldne og bløde. Herefter skal du tilsætte ingefær, tomatpure og hvidløg. Rør godt og grundigt rundt, indtil du kan begynde at dugte hvidløg og ingefær. Så skal du putte mandler, garam masala, vand og gurkemaje i.

Lad det stå og koge i et par minutter ved mellemhøj varme. Og så skal du derefter skrue ned for varmen til et minimum. Nu står det stille og roligt og simre, så kan du tage dit kød og marinade ud af køleskabet. Put både marinaden og kødet et i ildfast fad, og varm det i 12-15 minuter i ovnen, ved 250 grader. Måske mere, hvis det er nogle store stykker kød. Hold øje med det ikke brænder på (det skal blive lidt brunt og sprødt).

Når kødet er klar, så hælder du både kødet og marinaden ned i gryden med din sovs, og tilsætter madlavningsfløden. Varm det godt op igen, imens du smager til med salt og peber. Server med basmatiris og naan brød.

Skriv et svar