Opskrift på Creme Brulee

Creme Brulee er en af de mest populære desserter i det meste af verdenen. Jeg tror, at grunden til det må være, at kombinationen af den bløde vaniljecreme og den sprøde og let-brændte sukker smager helt fantastisk, og at den samtidig er nem at lave.

Det, du skal bruge for at lave 4 stk er:

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 85 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • ¼ liter piskefløde (38 %)
  • 1 dl. sødmælk

Fremgangsmåde:

  1. Du skal først forvarme ovnen til 150 grader.
  2. Hæld derefter fløden i en gryde og split vaniljestangen på langs og skrab frøene ned i fløden.
  3. Hak den tomme vaniljestand i små stykker og tilsæt dem til fløden.
  4. Bring fløden i kog og reducer derefter varmen og lad fløden simre sådan i 5 minutter.
  5. Bland i en separat skål æggeblommerne og sukkeret.
  6. Bring så fløden tilbage til kogepunktet og hæld det derefter over æggemassen. Det er vigtigt, at du rører i blandingen uafbrudt, indtil massen bliver tyk. Når den bliver tyk betyder det nemlig, at æggene langsomt er begyndt at koge.
  7. Efter dette skal du sigte blandingen og så fordele den i 4 små ovnfaste skåle.
  8. Blandingen skal bages i ovnen i ca. 35-40 minutter og skal derefter afkøles i køleskabet i mindst 3 timer (de må ikke dækkes til).
  9. Når din creme brulee er afkølet, kan du drysse den til med sukker og herefter brænde sukkeret med en gasbrænder, indtil det er smeltet og har taget farve. Serveres straks herefter.

Dincreme brulee  kan også godt serveres uden det brændte sukker på toppen, samtidig med at den stadig smager fantastisk.

Hvis du vælger at servere hjemmelavede creme brulee til din konfirmation, er jeg sikker på, at du vil imponere dine gæster. Både på grund af smagen, men også på grund af at det ikke er noget, som man ser til en konfirmation hver dag.

Creme brulee

 

Skriv et svar