Opskrift på hotdog

En hotdog er absolut ikke en svær ret at lave, men alligevel smager den bare altid virkelig godt. Det, man skal bruge for at lave en hotdog med det hele, er:

  • Hotdog pølser
  • Hotdogbrød
  • Løg
  • Ristede løg
  • Syltede agurker
  • Ketchup
  • Sennep
  • Remoulade

Du kan nemt købe dig til alle disse ting og samtidig lave en god hotdog. Men hvis du vil gøre retten lidt anderledes samt imponere dine gæster, kan du springe ud i af lave nogle af ingredienserne selv. Jeg vil nu komme med 3 nemme opskrifter på, hvordan du kan lave dine egne hotdogbrød, syltede agurker/agurkesalat og ketchup.

Hjemmelavede hotdogbrød

Hjemmelavede hotdogbrød er både et mere lækkert og sundere alternativ end de indkøbte hotdogbrød. Det, du skal bruge, er (20 stk.)

  • 100 g gær
  • 6 dl lunkent vand
  • 2 æg
  • 1 dl olivenolie
  • 2 tsk. groft salt
  • 4 tsk. flydende honning
  • 150 g sigtet speltmel
  • 150 g fuldkornsdurum
  • ca. 900 g hvedemel (vurder selv om alle 900 g er nødvendige)
  • 2 sammenpiskede æg til pensling
  • sesamfrø

Hvordan du sammensætter mængden af mel er op til dig selv. Du kan både vælge at putte mere hvedemel i og så mindre speltmel og fuldkorndurum eller omvendt.

Det første, du skal gøre, er at forvarme ovnen til 225 grader (alm. ovn). Så skal du smuldre gæren i en skål og hælde vandet over, så gæren opløses. Tilsæt så alle de andre ingredienser og ælt herefter dejen, til den er hel glat. Når du har gjort det, skal du sætte dejen tilbage i skålen og dække den til og lade den hæve i ca. en halv time.

Efter den halve time er det tid til, at du skal forme 20 lige store hotdogbrød ud af dejen. Dæk herefter endnu engang brødene til, og lad dem efterhæve i ca. 40 minutter. Det sidste, du skal gøre, er at pensle brødene med æggene og drysse lidt sesamfrø ud på dem og så lade dem bage i 10-15 minutter.

Hjemmelavet agurkesalat 

Det at lave hjemmelavet agurkesalat er en utrolig nem og hurtig proces, og så smager det bare bedre end det, som du kan købe på glas. De ingredienser, som du skal bruge, er

  • 1 agurk
  • 1 dl. eddike
  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 1 knsp. peber

Det, du skal gøre, er at skære agurken ud i tynde skiver. Herefter skal du piske eddiken, vandet, sukkeret og salten sammen. Tilsæt hertil peber, nelliker og peberrod og hæld så blandingen over agurkerne. Sådan skal blandingen stå i mindst 30 minutter, og så er du klar til at servere din egen hjemmelavede agurkesalat.

 Ketchup

Hvis du rigtig vil imponere dine gæster, så skal du bevæge dig ud i at lave en hjemmelavet ketchup. Så kan din hotdog næsten ikke blive bedre.

Ingredienserne, som du skal bruge, er

  • 200 g æbler (skrællede og uden kernehus)
  • 500 g tomater
  • 1 skalotteløg (pillet)
  • 1 spsk. vand
  • ½ spsk. salt
  • 25 g sukker
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. sennepspulver
  • 1 spsk. eddike
  • 1 tsk. atamon

Fremgangsmåde:

Skær tomaterne, æblerne og løget i små stykker og kog delene i ca. 30 minutter ved svag varme. Massen skal herefter findeles med enten en stavblender eller en foodprocessor og så presses igennem en sigte, så den bliver til en fin puré. Når du har gjort dette, skal du putte puréen tilbage i gryden og tilsætte salten, sukkeret, cayennepeberet, sennepspulveret og eddiken og lade den nye masse koge i ca. 10 min uden låg. Tilsæt til sidst lidt atamon og din hjemmelavede ketchup er klar.

Hotdogs

 

Skriv et svar