Opskrift på hvidløgsbrød

Grunden til, at du skal vælge at servere hvidløgsbrød til din konfirmation, er, at det simpelthen er elsket af alle. Selv de billige frosne købehvidløgsbrød smager dejligt. Men der er dog ingen tvivl om, at hjemmelavede hvidløgsbrød slår de indkøbte, og at de samtidig ville være prikken over i’et i en lækker konfirmationsmenu.

Det, du skal bruge for at lave et lækkert hvidløgsbrød, er

  • et lækkert fransk eller italiensk brød
  • et kop med usaltet smør (blødgjort)
  • 2 fed hvidløg (knust og hakket)
  • 1 stor spsk. friskhakket persille
  • ¼ kop med friskrevet parmesanost

Det tager ca. 18 minutter at lave retten. 5 minutter på forberedelse og 13 minutter på at lave.

Du kan vælge at lave dit hvidløgsbrød på to forskellige måder, alt efter hvad du føler passer bedst sammen med resten af din menu. Ligegyldigt hvilken måde du vælger at lave dit hvidløgsbrød på, skal du forvarme ovnen til 180 grader.

Mulighed 1 – ristet:

  1. Skær vandret brødet over i to. Blad smør, hvidløg og persille sammen i en lille skål. Du skal så smøre blandingen ud over de to stykker brød og placere dem på en brandepande. Sæt dem så ind i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter.
  2. Efter de 10 minutter skal du tage bradepanden ud af ovnen, og drys herefter parmesan ud over brødene alt efter behov. Sæt så brødene ind i ovnen igen og denne gang på fuld varme. Her skal de stå i 2-3 minutter, indtil brødets kanter bliver sprøde og osten begynder at boble. Du skal i de her minutter holde godt øje med brødene, da de ikke må blive brændte.
  3. Tag brødene ud af ovnen og lad dem afkøle i et par minutter. Du skal herefter skære dem ud i små stykker, og så er de klar til at blive serveret.

Mulighed 2 – blødt:

Du skal først blande smør, hvidløg og persille sammen i en lille skål. Herefter skal du  skære ca. 2,5 centimeter tykke skiver i brødet. Du må ikke skære brødet helt over, men bare ned til bundet. Til sidst skal du putte 1-2 tsk. af smørblandingen ind mellem hver skive. Pak så brødet ind i alufolie og put det ind i ovnen i ca. 15 minutter.

hvidløgsbrød

Skriv et svar