Opskrift på islagkage med daim

Til mange fester ser man islagkagen fra hjem-is med den røde marcipanrose på toppen. Det er den klassiske islagkage, og den smager herligt. Men er det ikke altid sjovt at kunne imponere dine gæster med noget, som du selv har lavet, og som der er store chancer for vil smage endnu bedre end den fra hjem-is? Det synes jeg i hvert fald.

Det, du skal bruge for at lave en lækker hjemmelavet islagkage med daim, er

Lagkagebund

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 150 g mandler

Is-fyld

  • 3 æggehvider
  • ½ dl. sukker
  • 3 dl. piskefløde
  • 120 g daim chokolade

Fremgangsmåde:

Du skal først forvarme ovnen til ca. 170 grader. Herefter skal du gå i gang med at lave lagkagebunden. Det gør du ved at piske æggehviderne og sukkeret sammen, så det bliver til en marengs. Hak så mandlerne godt og vend dem forsigtigt ned i marengs-dejen.

Dejen skal så hældes i en rund bageform (enten smurt eller med bagepapir for neden), og bages nederst i ovnen i ca. 45 minutter. Den færdige lagkagebund skal nu fuldstændig afkøles.

Du kan nu gå i gang med is-fyldet. Du skal først piske en æggesnaps ud af æggeblommerne og sukkeret. Når du har gjort det, skal du piske fløden til flødeskum og så blande flødeskummen og æggesnapsen sammen. Hak så daim chokoladen i små stykker og bland ligeledes dem i fyldet.

Når lagkageformet er helt afkølet, så lægger du is-fyldet ned over, og stiller den så i fryseren. Efter mindst to timer i fryseren er din lækre daimislagkage klar til at blive serveret. Du kan eventuelt pynte kage med flødeskum eller hakkede daim-stykker.

 

Skriv et svar