Opskrift på rejecocktail

En rejecocktail er en af de mest traditionelle forretter til en konfirmation, men det betyder ikke, at en rejecocktail er det kedelige valg. Grunden til, at den er så populær, er jo netop fordi, at den smager så fantastisk.

Jeg har fundet en super lækker opskrift på den perfekte rejecocktail, som er så nem, at du selv kan lave den.

Det tager ca. 38 minutter at lave retten. 15 minutter skal bruges på forberedelse og ca. 23 minutter på at lave selve retten.

Det du skal bruge er

  • Iceberg salat
  • Dild
  • 10 kopper koldt vand
  • 2 mellem gulerødder
  • 2 stilke selleri
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron
  • ½ bundt persille
  • 5 kviste frisk timian
  • 2 laurbærblade
  • 500 g mellemstore til store rejer i skal
  • 1 spsk. salt

Dressing

  • 2 dl. Creme fraiche 18 procent
  • 1. Dl. Piskefløde 38 procent
  • 4 spsk. tomatketchup
  • 3 tsk. sød chilisauce
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde:

Bland vandet, gulerødderne, sellerien, løget, hvidløget, citronen, persillen, timianen og laurbærbladene sammen i en gryde, og få det til at koge ved høj varme. Nedsæt derefter varmen så massen kun simrer og put så et låg over (som dog ikke må dækker hele gryden). Lad massen stå sådan i 10-30 minutter.

Put rejerne ned til massen og sluk for varmen. Kog rejerne under konstant omrøring indtil de krøller og bliver pinke. Det tager omkring 2-2½ minutter for mellemstore rejer og 3 minutter for store rejer. Afkøl herefter rejerne til stuetemperatur. Skræl dem så og fjern venen langs kurven, hvis det ønskes. Du skal opbevare rejerne i køleskabet, hvis du ikke skal servere dem med det samme, men husk dog at tage dem ud 20 minutter inden servering, så deres temperatur kan stige til stuetemperatur.

Det er selvfølgelig også muligt at anvende almindelige kogte rejer uden skal (de smager også skønt), men hvis du vil gøre rejerne lidt mere lækre og specielle så brug overskriften ovenover.

Fremgangsmåden for dressingen:

Du skal røre creme fraichen sammen med tomatketchuppen, chillisaucen og salten. Pisk herefter fløden stiv, bland den i creme fraiche-massen og smag så cocktail saucen til.

Serveringsforslag:

Snit iceberg salaten og fordel den i rejecocktailglassene. Læg herefter rejerne ned i glassene og put lidt klippet dild henover og tilsæt så dressingen.

Du kan eventuelt pynte rejecocktailen med citronbåde, tomater eller dildkviste, og derudover servere den med lune flutes.

Grunden til, at du skal vælge rejecocktails som forret til din konfirmation, er, at det er en fantastisk nem ret, som du ved, at næsten alle dine gæster er vilde med. Den er frisk, let og lækker og giver ligesom sushien plads til både en lækker hovedret og dessert.

rejecocktail

 

Skriv et svar