Opskrift på sauce bearnaise

Sauce bearnaise har altid været en klassiker. Vi danskere er hyppige brugere af Knorr bearnaise saucen, som smager udemærket. Men det bliver simpelthen ikke bedre, end når man får serveret en sauce bearnaise, som er lavet helt fra bunden. Du skal dog passe på, for når du først har lavet din egen bearnaise sauce og opdager, hvor skøn den smager, og hvor nem den er at lave, så kan du aldrig vende tilbage til Knorr eller andre færdiglavede bearnaise saucer.

Saucen tager ca. 20 minutter at lave. 5 minutter går på forberedelse og 15 minutter går til udførelsen.

Det, du skal bruge, er

  • 250 g usaltet smør
  • 1-2 finthakkede skalotteløg
  • 2 spsk. friske estragon blade
  • 4 hvide peberkorn (knust)
  • 3-4 spsk. hvidvinseddike
  • 3-4 spsk. tør hvidvin
  • 3-4 æggeblommer
  • ¼ tsk. salt
  • en knivspids cayennepeber

Fremgangsmåde:

Først skal du smelte smørret langsomt i en mellemstor gryde over medium varme. I en anden mellemstor gryde skal du koge skalotteløgene, estragonbladene og peberkornene sammen i hvidvinseddiken og hvidvinen over medium varme. Blandingen koges indtil lidt under halvdelen er tilbage.

Det næste skridt kan du vælge at udføre på to forskellige måder. Du kan enten vælge at piske saucen sammen i en gryde over et vandbad eller direkte i gryden på kogepladen på laveste varme. Vandbadet er en lidt nemmere måde at gøre det på, da for meget varme hurtigt kan få saucen til at skille. Hvis du er førstegangsprøvende, vil jeg derfor anbefale vandbadet.

Men ligegyldigt hvilken metode du vælger, så skal du nu piske æggeblommerne sammen med blandingen indtil den skummer og er blevet en anelse mere tyk, og herefter skal du piske smørret i blandingen lidt ad gangen.

Når du er færdig med det, skal du smage saucen til og eventuelt krydre den med lidt salt, cayennepeber alt efter behov, og så er din hjemmelavede bearnaise sauce faktisk klar til servering.

bearnaise

Skriv et svar