Rødvinssauce – Opskrift af Bo Bech

Du kender sikkert Bo Bech. Han er en prisbelønnet kok og har deltaget i Med kniven for struben på TV3. I dette program har han hjulpet nødlidende restauranter med at komme på fode igen. I 2008 fik han endda en stjerne i Michelin-guiden!

Rødvinssauce er en fantastisk lækker sauce, som kan bruges til alt slags oksekød for eksempel oksemørbrad, oksecuvette, okseculotte, okseflanksteak eller Côte du Boeuf. Husk dog at vælge rødvinen med omhu. Det giver ikke mening at åbne en 10 år gammel barolo for aromastofferne forsvinder hurtigt fra fonden. Personligt vælger jeg altid en malbec. Det er blød rødvin, som har en fornuftig pris. Andre rødvine kan selvfølgelig også bruges!

Opskrift på rødvinssauce

  • 200 g champignon
  • 2 skalotteløg
  • 3 dl rødvin
  • 5 dl kraftig kalvefond
  • Timian
  • 2 dl piskefløde

Se fremgangsmåde i denne video:

Læs mere om saucer her.

2 kommentarer til “Rødvinssauce – Opskrift af Bo Bech”

  1. Malena

    Hvor meget sovs bliver der ud af rødvinsauce opskriften?
    Dl eller til antal personer?

    Svar
  2. Jimmy

    SJovt, at der afsluttes med bemærkningen: “Værsgo’ Pesto”, når videon ellers har vist hvordan man laver rødvinssauce :-P

    Svar

Skriv et svar